Training 'Persoonlijke Effectiviteit'

Er wordt op het moment veel zelfsturing en zelfmanagement verwacht van professionals, of je nu Zelfstandig Professional bent of als professional werkt binnen een organisatie. Dat is gaaf. Er wordt echter ook verwacht dat je alle skills in huis hebt om daar vorm aan te geven. De realiteit is vaak anders. Jezelf sturen, organiseren, tot resultaten komen, leren van en in de praktijk: dat is in je eentje gewoon lastig.

Bij Performance Matters werken we met het begrip Eigenaarschap. We hebben er een boek over geschreven. Dit boek vormt de basis voor het leertraject. 

Persoonlijke effectiviteit: Leren sturen op resultaten en eigenaarschap.

Na de training:

 • Heb je inzicht in hoe je je (sterke en zwakke punten m.b.t.) eigenaarschap ervaart en hoe anderen je eigenaarschap ervaren.
 • Weet je hoe je resultaten het beste kunt bereiken en wat de belangrijkste succesfactoren zijn.
 • Ben je effectiever in het bepalen en bereiken van je resultaten en bewuster van je persoonlijk functioneren in dit realisatieproces.
 • Weet je hoe je anderen effectief kunt aanspreken op resultaten en eigenaarschap.
 • Kun je een resultaatgericht gesprek voeren, waardoor je de betrokkenheid en het leervermogen van de ander verhoogt.

Inhoud van de training

Gedurende een doorlooptijd van circa 3 maanden ga je aan de slag met het uitvoeren van een concrete en uitdagende opdracht (‘challenging assignment’). Je werkt aan het realiseren van voor jou relevante en motiverende resultaten. Je hebt een helder beeld van wat je wilt bereiken en waar je nu staat. Je krijgt feedback en tips over het aanscherpen van je eindresultaat: is dat helder, uitdagend en inspirerend? Je ervaart het verschil tussen ‘moeten, willen en kiezen’. Waar kies je echt voor? 

Onderdeel van onze aanpak is ook het waardevrij luisteren en vragen stellen. Kortom: er wordt ook gewerkt aan je interactie-, gespreks- en communicatievaardigheden. Je krijgt inzicht in je professionele strategie, je aannames, meningen en oordelen, welke belemmerend kunnen werken in het kader van je eigenaarschap. En je leert deze om te buigen. Je krijgt inzicht in je ‘escape patterns’: wat zie je bij jezelf en om je heen patroonmatig gebeuren, waardoor eigenaarschap en commitment toe- of afneemt? Je krijgt feedback en tips van de trainer en mede-deelnemers.

 

Praktische informatie

De groepsdagen kenmerken zich door ervaringsgericht- en actief leren. Mini-colleges worden afgewisseld door oefeningen, opdrachten, coaching en feedback. Er is inbreng van eigen casuïstiek. Je wordt uitgenodigd je praktijkervaringen te delen, elkaar te coachen en feedback te vragen en te geven. Zo is het geleerde meteen toepasbaar in je eigen praktijk.

Duur: 3 x 1 dag

Prijs: € 1.395,00 p.p. ex btw.

Vrij van btw € 1.515,00

Data van de training:

 • 1e dag: 8 september 2020
 • 2e dag: 6 oktober 2020
 • 3e dag: 10 november 2020

Online training

We bieden de training Persoonlijke effectiviteit nu ook online aan. Dezelfde opzet en lesstof, maar dan van een afstandje. Heb je interesse in de online training Persoonlijke Effectiviteit? Zet in de toelichting dat je graag de training online wilt volgen.

Duur: 4 x een dagdeel

Prijs:  € 849,50 exclusief btw.

Vrij van BTW: € 920,=

Data van de training:

 • 1e dag: 12 mei 2020 van 10:00 tot 12:30
 • 2e dag: 26 mei 2020 van 10:00 tot 12:30
 • 3e dag: 4 juni 2020 van 10:00 tot 12:30
 • 4e dag: 16 juni 2020 van 10:00 tot 12:30

Het bedrag dient een week voorafgaand aan de training voldaan te zijn.
Na de aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens via een e-mail. 

Ja, ik schrijf me in voor de training Persoonlijke Effectiviteit en ontvang graag meer informatie. 

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.