6 tips voor ‘effectief leidinggeven op afstand’

Terug naar overzicht

6 tips voor ‘effectief leidinggeven op afstand’

We zitten in een periode waarin persoonlijk contact ineens niet meer zo vanzelfsprekend is. De mate van taakvolwassenheid van elk individu en team verschilt. Hoe ga je daar als manager effectief mee om?

6 tips om ook juist nu je rol als leider effectief op te pakken.

  1.  Weet wat er in elk team en bij elk individu speelt, op zowel privé- als werkgebied. Mensen willen zich gezien en gehoord voelen. De simpele vraag ‘wat houdt jullie/jou bezig deze dagen’ kan een heel mooi open gesprek opleveren.

  2. Mensen weten over het algemeen wel waar ze verantwoordelijk voor zijn. Juist nu merk ik dat ook veel mensen moeite hebben met het invulling geven aan die verantwoordelijkheid (en dat kan teveel of te weinig zijn), omdat er zoveel veranderd is. Hierover met elkaar in gesprek gaan geeft je als leidinggevende inzicht in waar de medewerker staat. Veel mensen kennen de valkuil van het niet om hulp vragen en wanneer ze er niet uit komen het voor zich uit te schuiven.

  3. Stem prioriteiten af. Ik merk dat leidinggevenden vaak invullen dat de medewerkers wel snappen wat eerst moet en wat laatst. Vanuit je eigen referentiekader kan dat heel logisch lijken en wellicht ook zijn. Het is goed om een helder en afgestemd beeld te hebben over wat prioriteit heeft. Zo voorkom je teleurstelling.

  4. Inspireer elkaar met ideeën. Juist nu alles ineens anders gaat, gaan mensen nadenken over wat echt belangrijk voor ze is. Over hoe ze processen, producten en/of dienstverlening kunnen verbeteren. Hierover in gesprek gaan en elkaar enthousiasmeren levert energie en verbinding op!

  5. Spreek concrete resultaten af. Dus niet: “Wij gaan ervoor zorgen dat wij met elkaar in verbinding blijven”. Maar wel: “Wij hebben vanaf nu elke maandag om 11 uur een beeldbel afspraak met elkaar”. Bedenk bij het maken van de resultaatafspraken: als ik het kan tekenen dan is het concreet.

  6. Spreek aan op resultaten. Wanneer je een resultaatafspraak hebt gemaakt, en iemand haalt ze, geef complimenten. Resultaat niet gehaald en wil je weten en leren hoe je succesvol resultaatgericht aan kan spreken? Volg dan deze training (online) te volgen.

Ik wens je veel plezier en succes met het uitvoeren van deze tips. En laat een berichtje achter over hoe ze voor je gewerkt hebben.

6 tips voor ‘effectief leidinggeven op afstand’

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier