Binnenkort jaargesprek? 5 tips voor schitterend jaar

Terug naar overzicht

Binnenkort jaargesprek? 5 tips voor schitterend jaar

Januari is voor veel mensen de maand waarin een planningsgesprek plaatsvindt. Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. 
Ik weet dat steeds meer organisaties het hele idee van beoordelingsgesprekken, functioneringsgesprekken en planningsgesprekken ‘old school’ vinden. Het is hiërarchisch, star, een rituele dans die veel tijd kost en niets oplevert. 
Daar ben je zelf bij. Waarschijnlijk kom je er als professional mee weg om het een rituele dans te laten zijn. Dat planningsgesprek kom je wel door.
Als je wil dat het echt waardevol is dan kan dat ook. Een van de meest krachtige instrumenten die je als professional in huis hebt, is dat je jouw professionele toekomst kan verzinnen. Met verzinnen bedoel ik dat het beeld er eerst niet was, en dat het beeld er na het proces van verzinnen wél is. Het hebben van een klein aantal prachtige professionele toekomstbeelden voor het komende jaar is een niet te onderschatten element om van het komende jaar een geweldig jaar te maken. 
Het gaat wel om professioneel verzinnen. Hier zijn 5 tips om dit professioneel aan te pakken:
  1. Doe je ogen dicht, en kijk met je hart naar jouw professionele toekomst over een half jaar tot een jaar: wat zie je voor je dat je gerealiseerd hebt? Neem even de rust en de tijd om dit te doen. Dit mag tijdens je jaargesprek (meld het even aan je gesprekspartner, het kan wat raar overkomen als je ineens met je ogen dicht het gesprek vervolgt), maar een rustig moment in je eentje voorafgaand aan een eventueel gesprek werkt minstens zo goed.

    Met ‘kijk met je hart’ bedoel ik dat je beelden verzint waar jij echt iets mee hebt, waar jij je aan kan verbinden, iets wat je inspireert. Het gaat wel om professionele beelden, maar niet om afstandelijke zakelijke resultaten. Dit vraagt even tijd.

  2. Wat wil je nou écht? Als je 1 gedaan hebt, kan het handig zijn om het even te laten rusten. Soms zijn er een paar beelden waar je niet gelijk aan toe wil geven. Het is te spannend, te hoog gegrepen, wellicht belachelijk om te willen, onhaalbaar. De realiteit is echter: je wilt het. Het is niet te ontkennen. Sterker nog, ontkennen toont alleen maar aan dat je het wil. Het is juist de kunst om het groter te maken, spannender, persoonlijker, meer van jou. Als je dit proces de tijd geeft, wordt het steeds scherper wat jouw beelden zijn voor het komende jaar. Het is van groot belang om in deze fase niet ‘op veilig’ te spelen. Als je de angst laat regeren van ‘straks lukt het me niet, het kost me nog m’n loonsverhoging volgend jaar, ze zullen me voor gek verklaren als ik dit zeg’ dan ontneem je jezelf de mogelijkheid om vorm te geven aan wat je professioneel echt wilt.

  3. Wat wél, in plaats van wat níet. Het proces van het verzinnen van professionele beelden is een creatief proces, geen reactief proces. Twee woorden met dezelfde letters, maar een wereld van verschil. Als je het een reactief proces laat zijn zullen de woorden die je gebruikt om het te beschrijven woorden zijn als ‘niet’ ‘geen’ ‘niet langer’ ‘meer’ ‘vaker’ ‘minder’. Als je deze woorden gebruikt toont het met name aan dat je ontevreden was of bent over het recente verleden of de huidige realiteit.

  4. Kies. Maak bewust de keuze voor een beperkt aantal beelden. Door te beseffen wat je wil en dit uit te spreken doe je een belangrijke stap. Als je het laat bij ‘willen’ kun je er nog als een toeschouwer of consument naar kijken. ‘Dit is wat ik wil en laat de kosmos (of m’n baas, of de organisatie, of het toeval) het nu maar regelen’. Als je het lef hebt uit te spreken ‘ik kies er voor om over uiterlijk over een jaar … gerealiseerd te hebben’ maak je het krachtiger en persoonlijker. Het genereert commitment, het besef van acties, leren, vallen en opstaan.

  5. Deel en openbaar. Maak anderen om je heen deelgenoot van je beelden en keuzes. Deel het in ieder geval met een aantal ‘critical friends’: mensen in je directe omgeving die het beste met je voor hebben, jou succes gunnen én je eerlijk feedback en tips zullen geven als de situatie daar om vraagt. Delen en openbaar maken vergroot het commitment om aan de slag te gaan, en levert bijna altijd ideeën en bijdrages op van anderen die onmogelijk waren als ze niet wisten aan welke resultaten jij wil werken. 
We wensen je prachtige professionele resultaten toe het komende jaar!
Binnenkort jaargesprek? 5 tips voor schitterend jaar

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier