De kracht van muziek (2): Take it easy

Terug naar overzicht

De kracht van muziek (2): Take it easy

Ons brein is waarschijnlijk ons krachtigste instrument in ons leven. Zonder hart is het lastig leven, maar zonder brein zouden we als een kip zonder kop door het leven gaan: dat houden we niet lang vol. Nadenken, plannen, onthouden, beslissen, interpreteren: een leven zonder is nauwelijks voor te stellen.

Er is een keerzijde. We kunnen ons gek laten maken door de drukte in ons hoofd. Piekeren, malen, oordelen, rondjes draaien in ons hoofd zonder enige uitgang. Stress, angst of mentale zelfkastijding zijn met enige regelmaat het resultaat voor velen.

The Eagles hebben daar een prachtig liedje over gemaakt: Take it easy.

In de begin jaren 70 bezongen de schrijvers van het lied (Jackson Browne en Glenn Frey) de mentale last die vrouwen hem soms bezorgde: 'I got 7 women on my mind'. Met 1 iemand in je hoofd zitten kan al vermoeiend zijn, laat staan 7. In de zakelijke wereld zal het onderwerp van het piekeren anders zijn: de werkdruk, die ene collega of je baas, dat ene project, jij zelf en hoe je presteert of overkomt, de lijst is eindeloos.

De tip uit het liedje is eenvoudig: 'Take it easy; don't let the sound of your own wheels drive you crazy'. Besteed je energie niet aan het malen en piekeren, relax. Neem een slok van de spirit van de jaren 70 in California, en richt je op genieten, vallen, opstaan, maken, bouwen en leren. Laat je niet gek maken door je eigen ronddraaiende gedachten.

Muziek heeft veel kracht en invloed. Veel mensen kunnen niet zonder muziek en ik ben er een van. Het heeft gemaakt dat ik een jaar of vijf geleden ben begonnen met gitaar spelen. Inmiddels zing ik er bij en hebben we een voorstelling gemaakt rondom het thema 'eigenaarschap': wil je daar meer over weten? klik hier

De kracht van muziek (2): Take it easy

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier