De kracht van muziek (5): 'You're only human'​

Terug naar overzicht

De kracht van muziek (5): 'You're only human'​

'There's gonna be times in your life that you'll be feelin like a stumbling fool'.

Het is maar dat je het weet. In het tijdperk van social laten we ons op Instagram, Twitter, Facebook maar ook op LinkedIn van onze beste kant zien. Dat is niet de realiteit. Ook ik loop af en toe vast in goede bedoelingen, neem weer eens te veel hooi op m'n vork, ben nerveus en gespannen, wissel goede met minder goede performances af. De successen schud ik meestal af, maar die keer dat een liedje voor een flink publiek echt niet uit de verf kwam, komt soms hard binnen; dan moet ik moeite doen om het allemaal in perspectief te plaatsen. Ik zit aan het eind van een werkweek met de hele week uitvoeringen (gaaf hoor, prachtige dingen gedaan), waar ik mezelf nog zo had voorgenomen om mezelf niet meer zo vol te plannen. Ik ga er eerder slechter dan beter van slapen.

Dit is zo'n moment dat ik mezelf als een 'stumbling fool' voel. Billy Joel bezong het in het upbeat 'You're only human'.

Uit onderzoek van ccl is gebleken dat succesvolle managers slechts beperkt hun leerervaringen opdoen via formele training en scholing. De nummer 1 qua bron van leerervaringen bleek 'hardship' te zijn: tegenslag. Billy heeft waarschijnlijk nooit van dit onderzoek gehoord maar bezong het al wel in het liedje: 'So take it from me you'll learn more from your accidents than anything that you could ever learn at school'.

Deze aflevering is een ode aan de blunder, de fout, het project dat je de mist in hebt laten gaan. Je hebt er alle recht op om je er ellendig over te voelen, maar blijf er niet in hangen: 'don't forget your second wind'.

Eigenaarschap (als professional nemen, als leidinggevende of coach ontwikkelen, werken vanuit, als team oppakken) is een rode draad in onze dienstverlening. Billy Joel heeft hier in dit liedje nog iets prachtigs over te melden. Waar ben je in essentie eigenaar van? Van je dromen, je houding, je auto of huis, je inzetbaarheid? Vergeet het maar. Je fouten! 'You're not the only one who's made mistakes, But they're the only thing that you can truly call your own'.

Luisteren? Billy Joel 'Second wind'

De kracht van muziek (5): 'You're only human'​

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier