De kracht van muziek: '​in the blood'​

Terug naar overzicht

De kracht van muziek: '​in the blood'​

Afgelopen week was er het bericht van nieuw onderzoek over de kracht van muziektherapie. Bij een groep TBS-ers leidde muziektherapie tot toegenomen aandacht, concentratie en rust in het hoofd.

Nu vermoed ik dat er hier op deze website relatief weinig TBS-ers zijn. Maar ook voor professionals is muziek een krachtige inspiratiebron. Ik merk dat inmiddels dagelijks doordat ik zelf oefeningen doe met gitaar en/of zang. Als ik Erik Scherder mag geloven hebben m'n empathische vermogens een bizarre sprong gemaakt sinds ik een paar jaar geleden begon met het bespelen van de gitaar.

Teksten zijn voor mij vaak ook een inspiratiebron. In onze muziekvoorstelling over eigenaarschap kies ik een aantal liedjes waarin teksten voorkomen die met de thema's rondom eigenaarschap te maken hebben.

Een voorbeeld van een liedje dat ik onlangs ben gaan oefenen is John Mayer's 'In the blood'. Een prachtig betoog over een vraag waar velen in hun ontwikkeling mee stoeien: in hoeverre draag ik eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen met me mee die overgedragen zijn door eerdere generaties, in hoeverre zijn deze onontkoombaar of kan ik me daar aan ontworstelen? Wat heb ik van m'n moeder meegekregen ('what about that feeling that I'm never good enough'), wat van m'n vader ('will I dim the lights inside me just to satisfy someone')? Ook in mijn ontwikkeling doe ik regelmatig ontdekkingen over mezelf die geworteld zijn in m'n verleden. De ene fraaier dan de andere, soms te ontwikkelen of af te schudden en soms zal ik er m'n leven lang eigenaar van zijn.

Luisteren? John Mayer 'In the blood'

 

De kracht van muziek: '​in the blood'​

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier