De kracht van muziek (4): "maybe it's time to let the old ways die"​

Terug naar overzicht

De kracht van muziek (4): "maybe it's time to let the old ways die"​

Voor de film 'a star is born' uit 2018 heeft Jason Isbell een prachtig liedje geschreven die in die film is vertolkt door Bradley Cooper, bijgestaan door niemand minder dan Lady Gaga.

Jason Isbell is een woordkunstenaar die krachtige teksten maakt, en zo ook in dit nummer. De openingszin luidt: 'maybe it's time to let the old ways die'. Kauw daar maar even op. We hebben zo onze gewoontes. Gewoontes, het woord zegt het al, dingen die we al jaren op een bepaalde manier doen, zaken waarop we al jaren op dezelfde manier tegenaan kijken, overtuigingen waar we al jaren al dan niet bewust mee rondsjouwen.

Sommige van die gewoontes 'doen' het niet meer voor ons. Ze hebben wellicht lang gewerkt, ze passen ons als die ouwe vertrouwde jas, maar ja. Misschien moeten we er afscheid van nemen. Misschien he. Het is maar een suggestie van Jason.

Veranderen is een dingetje. Hele boekenkasten zijn volgeschreven over veranderprocessen, over leiderschap rondom verandertrajecten, over wat veranderen en veranderd worden teweeg brengt. Als anderen iets te veranderen hebben zien we dat makkelijk, zijn we het er ook mee eens, en vinden we dat het niet snel genoeg kan gaan. Als het ons zelf betreft wordt het toch een ander verhaal.

' It takes a lot to change a man, hell it takes a lot to try'; is dat herkenbaar? Juist die veranderingen die we ergens wel willen maar wat maar niet lukt, daar worstelen we mee. Daar helpt geen dwang, maar een behoedzaam gezongen suggestie: 'maybe it's time to let the old ways die'.

Het is een professionele opgave waar jij misschien ook mee te maken hebt: zijn er gewoontes die je al jaren met je meedraagt, en waarvan het (inmiddels) misschien handig is als je er afscheid van neemt, hoe lastig ook? Luister naar het liedje

De kracht van muziek (4): "maybe it's time to let the old ways die"​

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier