Tips voor teamontwikkeling

Terug naar overzicht

Tips voor teamontwikkeling

De meest gehoorde klacht over de samenwerking binnen teams die ik hoor bij de start van team coaching is dat er over elkaar gepraat wordt in plaats van met elkaar. Wat brengt dat met zich mee?

Een situatie die elk teamlid ongewenst vindt.
En een situatie waar elk teamlid zelf een actieve rol in heeft.

Herkenbaar? Lees de volgende zes tips en pas ze toe in de praktijk.

Tip 1: Resultaat helder en concreet maken

Maak helder en concreet welke resultaten je met het team wilt behalen. Ik zie in de praktijk vaak terugkomen dat elk teamlid een bepaald doel voor ogen heeft. Er is geen/ te weinig sprake van gezamenlijke doelen (resultaatbeelden). Hoe ziet het eruit als het resultaat gerealiseerd is, wanneer is wat klaar? Houd hierbij in gedachten dat het maakbaar is als het meetbaar is.

Tip 2: De weg naar het resultaat

Maak een routekaart richting het resultaat aan de hand van tussenresultaten. In bijna alle teams die ik begeleid heb, zag ik terug dat er wel een beeld van een eindresultaat was, maar de realisatie ervan bijna nooit gehaald werd. Het hebben van duidelijke tussenresultaten draagt bij aan het succes van het behalen van het eindresultaat. Wanneer het bijvoorbeeld gaat over een resultaat dat over een jaar behaald is, knip die dan op in vier tussenresultaten.

Tip 3: Reflecteer!

Plan elke zes weken een reflectiemoment met het team. Op weg naar de tussenresultaten gebeurt er ongetwijfeld van alles. Wat heeft bijgedragen aan het halen van het tussenresultaat en wat juist niet? Regelmatig beschouwen waar je als team staat en wat er nodig is om het tussenresultaat te behalen, helpt je om succesvol te zijn.

Tip 4: Wie doet wat?

Beleg verantwoordelijkheden concreet met elkaar. Het weten wie voor welk deel verantwoordelijk is geeft helderheid. Ook hierbij geldt: hoe concreter het ‘wat’ is uitgewerkt, hoe haalbaarder het is om het te realiseren.

Tip 5: Praat met elkaar

Ga met elkaar in gesprek over kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Het helpt als je naar de allergieën die je richting een ander hebt, kijkt vanuit welke kwaliteit erachter zit. Want negen van de tien keer is het de kwaliteit waar jij je uitdaging in hebt liggen. Iemand die bijvoorbeeld van natuur heel bescheiden is heeft een allergie voor arrogantie. De kwaliteit die bij arrogantie te veel wordt ingezet is profileren waardoor het een valkuil wordt. Het open gesprek hierover hebben maakt dat je de mens in zijn kracht kan gaan zien en niet de mens die je irriteert.

Tip 6: Eigenaarschap

Bepaal met elkaar welk concreet gedrag je wilt zien binnen de acht factoren van eigenaarschap. Dit maakt het aanspreken van elkaar een stuk makkelijker. Check de factoren hieronder:

Eigenaarschap

 

Meer lezen over teamontwikkeling?

Download hier dan het hoofdstuk over teamontwikkeling uit boek 'Eigenaarschap ontwikkelen bij anderen'.

Tips voor teamontwikkeling

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier