Twee dingen die eigenaarschap in de weg kunnen zitten

Terug naar overzicht

Twee dingen die eigenaarschap in de weg kunnen zitten

Er is een klassiek verhaal dat gaat als volgt:

Moshe was een vrome jood. Hij was een goed mens. Hij ging trouw naar de synagoge. In zijn gebeden bad hij een keer tot God: “Ik ben een trouw bezoeker van Uw synagoge. Ik heb weinig te vragen. Eén ding slechts: ik zou graag een keer de loterij winnen”.

Een week ging voorbij. Moshe ging weer naar de synagoge. Hij bad wederom: “God, Moshe hier.  Ik besef dat U druk bezet bent. U heeft veel aan Uw hoofd. Ik snap volledig dat mijn wens aan Uw aandacht ontsnapt is. Maar even als een vriendelijke reminder: als het niet teveel gevraagd is, zou ik graag de loterij winnen”.

Een tweede week ging voorbij. Moshe kwam een tikkie geagiteerd bij de synagoge aan. Hij bad tot God: “Ik bid trouw tot U. Ik bega geen enkele zonde, zorg goed voor mijn vrouw en ben een goede vader voor mijn kinderen. U kunt toch wel een keertje iets voor me doen??”

Een stem klonk uit de hemel: “Je moet wel een lootje kopen…”

Eigenaarschap

Als je succesvol resultaten wilt realiseren zul je eigenaarschap moeten laten zien.

Onder eigenaarschap versta ik het op elk moment in het proces volledig verantwoordelijkheid nemen voor je rol en de resultaten die daar bij horen. Die verantwoordelijkheid is zichtbaar en merkbaar voor je omgeving in je houding, je gedrag, je acties, je beslissingen.

Zonder het besef van eigenaarschap zal succes ver weg zijn en blijven.

Eigenaarschap is een basishouding. Het is de grondtoon van elke goede professional. Het is bijna te vanzelfsprekend om te bespreken. Toch ligt het niet nemen van eigenaarschap voor elke professional op een aantal momenten op de loer. Het uit zich in een aantal gedragingen. Je herkent het vaak eerder bij anderen dan bij jezelf.

Entitlement

De Engelsen hebben een prachtig begrip dat eigenaarschap in de weg staat: entitlement. Het gaat er om dat je als professional de opvatting hebt ontwikkeld dat je ergens ‘recht’ op hebt.

Het kan gaan om recht hebben op:

  • Een goede, inspirerende, krachtige, warme leidinggevende
  • Meer dan voldoende klanten die als vanzelf om jouw diensten verzoeken
  • Collega’s die precies dat doen wat je van ze verwacht, op het juiste moment
  • IT-systemen die het altijd doen
  • Werken in een organisatie die niet altijd reorganiseert en waar niet alleen kostenreducties en targets centraal staan

Het is waar dat het lastig is je professionele rol te vervullen in een omgeving die structureel ‘tegenzit’. Als je al in die situatie zit heb je wellicht de keuze om in een andere omgeving een rol te gaan vervullen.

Je hebt er geen recht op.

Als je er voor kiest om in een organisatie een rol op te pakken gaat dat gepaard met het volledig nemen van eigenaarschap in die rol. Als het meezit, en ook als het tegenzit.

Mopperen en klagen

Met mopperen en klagen heb je een negatief oordeel over de huidige realiteit. Je hebt er voor gekozen (vaak niet bewust) om je mentale energie als professional te stoppen in het, mentaal of verbaal, kritisch te zijn op ontwikkelingen die je ziet. Mensen die mopperen of klagen richten zich vaak op aspecten van de realiteit die onbeïnvloedbaar zijn. Als ze al beïnvloedbaar zijn, zal een rasechte klager dit niet doen.

In de sport heb je verschillende rollen: de speler, de coach en de toeschouwer. Mopperaars manoeuvreren zichzelf in de rol van de toeschouwer, waar hun omgeving verwacht dat ze zich opstellen als speler. Je wilt jezelf als professional die op succes uit is niet op de tribune positioneren. Daar ga je de wedstrijd niet winnen.

Het is soms verleidelijk om te mopperen of klagen. Er worden rare besluiten genomen in de top van organisaties, de overheid gedraagt zich soms onvoorspelbaar en ook nog weleens erg onhandig, markten gedragen zich lang niet altijd zoals je dat zou willen, collega’s stellen zich lang niet altijd op zoals je van een goede professionele collega mag verwachten, en ga zo maar door.

Mopperen en klagen brengt je niet dichter bij je succes.

Ik gun je een omgeving die meezit en waar het swingt in alle opzichten. Daar waar het tegenzit, gun ik je kracht, talent en leervermogen om er vanuit eigenaarschap mee om te gaan.

 

Twee dingen die eigenaarschap in de weg kunnen zitten

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier