Verwachten, verbinden, vertrouwen

Terug naar overzicht

Verwachten, verbinden, vertrouwen

Je ontkomt er niet aan, wanneer er wordt samengewerkt, wordt er van alles van elkaar verwacht. Helaas worden deze verwachtingen vaak niet uitgesproken of toch in elk geval onvoldoende. Dit leidt tot onnodige frustraties en tijdverspilling. Ga maar eens bij jezelf na welke verwachtingen jij niet hebt uitgesproken en waartoe dit geleid heeft.

Vanmorgen nog een prachtig praktijkvoorbeeld:

Een leidinggevende komt binnen in de apotheek, hij wordt begroet en krijgt de mededeling dat de lift kapot is. De leidinggevende gaat gelijk in actie, belt de monteur en denkt na over een oplossing. De leidinggevende dacht dat dit van hem verwacht werd, de monteur bleek al gebeld te zijn.

Verwachtingen staan verbinding in de weg.

Wanneer er niet aan je verwachtingen voldaan wordt, raak je gefrustreerd. Ik heb al veel teams begeleid waarin de frustraties naar boven kwamen toen we het over verwachtingen gingen hebben. Het onbegrip naar elkaar, de verwijtende vingers vlogen als zoete broodjes over de tafel. Ik liet dit in mijn vak als leidinggevende vaak even gebeuren, om daarna de spiegel voor te houden met de vraag: Wat gebeurd hier nou? En het ja maar zij, ja maar zij zouden toch, was dan vaak de reactie. Wat een mooi bruggetje was voor: Oh ja, zouden ze dat, hebben jullie dat met elkaar afgesproken of alleen van elkaar verwacht?

En wat daarna herhaaldelijk gebeurde was en is een prachtig fenomeen. De verwachtingen werden stuk voor stuk uitgesproken, besproken en er werden afspraken gemaakt. De bodem voor het ontstaan van verbinding. Met elkaar de schouders eronder. Samen verder met positieve energie!

Verwachtingen uitspreken, de bodem voor verbinding.

Helder hebben wie wat doet en wanneer iets klaar is, is tegelijk een goede basis voor het elkaar aan mogen spreken. Met complimenten wanneer het gelukt is en met feedback wanneer het niet gelukt is. Het is goed om hier afspraken met elkaar over te maken, want ook hierin zit iets van verwachtingen. Wat heeft de ander nodig om complimentjes en feedback te kunnen ontvangen? 

Als de verwachtingen helder zijn, kan er verbinding ontstaan wat als basis dient voor vertrouwen. Teams zijn sneller geneigd elkaar te vertrouwen wanneer met betrouwbaar omgaat met afspraken. We zeggen niet voor niks, doen wat je zegt en zeggen wat je doet.

Verwachten, verbinden, vertrouwen! Go for it!

Het brengt mooie successen.

Verwachten, verbinden, vertrouwen

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier