Zó ontdek en ontwikkel je je talenten

Terug naar overzicht

Zó ontdek en ontwikkel je je talenten

Hoe ontdek je eigenlijk je talenten? En hoe ontwikkel je die? Frans geeft je 5 tips:

Tip 1

Vraag een aantal netwerkcontacten, bijvoorbeeld via whatsapp, wat ze een talent of eigenschap van je vinden, wat ze graag van je zouden jatten. Je zal versteld staan hoe snel je een rijtje van talenten en kwaliteiten krijgt die je zelf niet zo snel ziet.

Tip 2

Leg jezelf een resultaat op wat je graag wilt bereiken het komende half jaar, iets wat jouw hart heeft. Als je dat doet, daag je jezelf uit om echt met je talent aan de slag te gaan. 

Tip 3

Oefen, oefen, oefen. Ik ben nu in de 50, speel een paar jaar gitaar en iedere dag doe ik gitaar oefeningen. Ik heb er zeker talent voor, maar pas op het moment dat ik (elke dag) ga oefenen dan kan ik er beter in worden.

Tip 4

Zoek iemand om je heen die het beste met je voor heeft en ontwikkel je talenten niet alleen. Zoek iemand uit die je uit kan dagen, feedback kan geven, die je kan helpen en zorgt dat je talenten daadwerkelijk tot bloei gaan komen.

Tip 5

Ontvang kritiek. Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt, die het beste met je voor hebben, maar ook feedback en kritiek geven over wat je tot nu toe goed doet en wat beter kan.

Deze tips komen uit het radio programma van Emmely de Wilte op Radio1 waar Frans Wijngaarden als expert op het gebied van talentontwikkeling en zelfmanagement te horen was. Het hele fragment hoor je hier terug.

Zó ontdek en ontwikkel je je talenten

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Wil jij verder sparren naar aanleiding van deze blog? Vul je gegevens in in en wij nemen contact met je op.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Wil jij eigenaarschap ontwikkelen?

Dat kan met oa. games, leergangen, scans en workshops bij Performance Matters!

Vind onze diensten hier