Hoog ziekteverzuim, een heet hangijzer in veel organisaties

"Ziekteverzuim, een heet hangijzer in veel organisaties"

Hoe hoog is het ziekteverzuim in jouw team of organisatie? En weet je wat je er aan kan doen?

Simpel gezegd is ziekteverzuim: het verzuim van een werknemer van werk wegens ziekte. Het ziek zijn kan zich in vele vormen voordoen, soms is het zichtbaar (griep), soms is het minder goed zichtbaar (denk aan een burn-out of overspannen). Vaak is ziek zijn binnen een paar dagen weer over, maar toch kost het je organisatie veel geld. De zieke werknemer heeft namelijk gewoon recht op loon, maar het werk blijft ook liggen.

Waarom is het verzuim zo hoog? Heel veel werkende ervaren een hoge werkdruk. Er moet steeds meer gebeuren in dezelfde beschikbare tijd. Dat kan voor problemen zorgen. Een hoog ziekteverzuimpercentage kan verschillende oorzaken hebben. Zijn er roosterproblemen? Weet jouw team waar ze aan toe zijn? Worden er bezuinigingen doorgevoerd? Is er duidelijke wat de taakstelling is? Heb je een gemotiveerd team? Wordt er geroddeld over elkaar? De oorzaak van verzuim is vaak niet eens 'ziekte'.

Weet jij wat er van jou als leidinggevende wordt verwacht? Wil jij je team ontwikkelen? Lees dit e-book en je krijg inzichten over hoe jij als leidinggevende het verzuim kan terugdringen.

Ben je benieuwd naar hoe jij verzuim kan aanpakken in jouw organisatie? Download dan gratis het e-book en ontvang handvatten en praktische tips. 

Ja ik download het E-book ziekteverzuim

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.