De kracht van muziek

Zin in inspiratie?

Lezen en luisteren wat muziek hierin kan betekenen? Dat vindt je in onze blogreeks 'De Kracht van Muziek'.

We hebben alle muziek in een afspeellijst op Spotify gezet, volg de lijst hier.

We hebben hier ook een voorstelling over gemaakt. Wil jij jouw team/organisatie mee nemen op een muzikale reis langs alle aspecten van eigenaarschap? Bekijk dan onze inspiratiesessie!

Lees meer over de inspiratiesessie

Muziekinspiratie

Blijf kracht uit muziek halen, ook (of juist) in deze tijden

Het is een unieke tijd nu, waarin we als nooit eerder tevoren op elkaar en onszelf hebben te letten. Wat alle voorgaande nummers gemeen hebben: ze hebben verbinding met de tijd van COVID-19

De Kracht van Muziek met Sting

De kracht van muziek (13): 'Fragile'​ - Sting

Als mensen is veiligheid altijd gelimiteerd. Kwetsbaarheid is onderdeel van het leven. Nu tijdens het Corona-virus heel letterlijk! Sting zingt met Fragile over onschuldige slachtoffers en kwetsbaarheid.

De Kracht van Muziek met Peter Gabriel en Paula Cole

De kracht van muziek (12): Shaking the tree - Peter Gabriel

Vandaag is het 8 maart: internationale vrouwendag. Hoezeer we wellicht denken dat emancipatie al lang voltooid is, niets is minder waar. 

De Kracht van Muziek met David Bowie

De kracht van muziek (11): 'Heroes'​ - David Bowie

In deze aflevering een klassieker: Heroes van Bowie. Wat een kracht en hoop biedt dit lied. De setting: de Berlijnse muur in de tijd van de koude oorlog. Zoenen met je geliefde, terwijl de kogels om je oren vlogen. Dat is nogal een krachtig beeld.

De Kracht van Muziek met Calvin Russell

De kracht van muziek (10): 'Crossroads'​ - Calvin Russell

De boodschap van het nummer Crossroads​ van Calvin Russell gaat over keuzes maken. In sommige keuzes is het klip en klaar welke weg je hebt te kiezen, maar anderen? Het kan alle kanten op.

De Kracht van Muziek met Jack Johnson

De kracht van muziek (8): 'My mind is for sale - Jack Johnson'​

Hoe verleidelijk ook in een wereld waarin je jezelf wellicht machteloos voelt, onzeker en kwetsbaar, muren dragen zelden bij aan het maken van iets moois in de wereld. 'Those hateful words he uses', ze polariseren, ze sluiten buiten, leiden vaak tot verdere polarisatie.

De Kracht van Muziek met John Prine

De kracht van muziek (7): 'Clay pigeons'​ - Blaze Foley

Het leven slaat je soms op je smoel. Dat doet het leven meestal op een moment dat je het niet verwacht. In het liedje 'clay pigeons' bezingt Blaze Foley het proces dat hij weer opkrabbelt. 

De Kracht van Muziek met Crowded House

De kracht van muziek (6): 'weather with you'​

Een nieuwe baan, nieuwe relatie, nieuwe ronde, nieuwe kansen, het gras lijkt groener in de nabije toekomst. De realiteit is dat je het weer met je meeneemt: 'you always take the weather with you'.

Kracht van Muziek met Billy Joel

De kracht van muziek (5): 'You're only human'​

Deze aflevering is een ode aan de blunder, de fout, het project dat je de mist in hebt laten gaan. Je hebt er alle recht op om je er ellendig over te voelen, maar blijf er niet in hangen: 'don't forget your second wind'.

De kracht van muziek met Metallica

De kracht van muziek (3): nothing else matters

Het nummer 'nothing else matters' gaat over vertrouwen, de bouwstenen voor eigenaarschap. Het gaat om twee componenten: zelfvertrouwen en teamvertrouwen. Metallica bezingt beiden mooi.

Kracht van Muziek met Eagles

De kracht van muziek (2): Take it easy

Ons brein is waarschijnlijk ons krachtigste instrument in ons leven. Zonder hart is het lastig leven, maar zonder brein zouden we als een kip zonder kop door het leven gaan: dat houden we niet lang vol. Nadenken, plannen, onthouden, beslissen, interpreteren: een leven zonder is nauwelijks voor te stellen. Maar er is een keerzijde

Kracht van Muziek met John Mayer

De kracht van muziek: '​in the blood'​

Afgelopen week was er het bericht van nieuw onderzoek over de kracht van muziektherapie. Bij een groep TBS-ers leidde muziektherapie tot toegenomen aandacht, concentratie en rust in het hoofd.