Maatwerkprogramma Resultaatgericht Leidinggeven

Resultaatgericht Leidinggeven en Eigenaarschap?

Dit maatwerkprogramma combineert het ontwikkelen van eigenaarschap van medewerkers en teams door de leidinggevenden in jouw organisatie met het creëren van een cultuur van leren en presteren. 

Ontwikkelen van eigenaarschap van medewerkers en teams:

Bij Resultaatgericht Leidinggeven en Eigenaarschap geloven we dat het empoweren van medewerkers en het geven van verantwoordelijkheid de sleutel is tot het bereiken van uitstekende resultaten. We bieden een uniek programma dat leidinggevenden helpt om hun leiderschapsvaardigheden te versterken en teams te motiveren om eigenaarschap te nemen over hun taken en doelstellingen.

Hoe ziet het maatwerkprogramma er in de basis uit?

We werken met een aantal bouwstenen die de basis voor het programma vormen:

Contractering: Welke resultaten spreken we af? Hoe gaat de aanpak er precies uit zien? Wie heeft welke rol? Dit doen we met de eindverantwoordelijken van de organisatie of het organisatieonderdeel waar het programma betrekking op heeft.

Kick-off: Met alle betrokken deelnemers is er een inspiratiesessie waarin inhoud, doelen en rollen gedeeld worden.

Frequente, korte, live sessies in kleine groepen: als leidinggevende werken aan je eigen ontwikkeling op dit thema vraagt persoonlijk leren. Het vraagt tijd. Het vraagt aandacht. In korte live sessies dragen we kennis over en oefenen we cruciale vaardigheden.

Logboek en portfolio: Leren is persoonlijk en vraagt om persoonlijke ervaring en reflectie. Deelnemers krijgen gedurende het traject uitdagende opdrachten. Ervaringen hiermee en leerpunten leggen de deelnemers vast in een persoonlijk Logboek / portfolio.

Individuele coaching: Naast groepssessies zijn er individuele coachsessies met de deelnemers. Deze zijn deels gepland en kunnen op afroep plaatsvinden.

Training-on-the-job: Op afroep wonen we cruciale leiderschapsmomenten van de deelnemers bij. Dat kunnen bijvoorbeeld vergaderingen of bilaterale overleggen zijn. Deze worden voorgesproken op resultaat en aanpak, en na afloop is er persoonlijke feedback.

Dit is het resultaat van ons programma Resultaatgericht Leidinggeven en Eigenaarschap:

Verbeterde prestaties:

Aenean tellus metus, bibendum sed, posuere ac, mattis non, nunc. Pellentesque commodo eros a enim.

Door resultaatgericht leidinggeven en het stimuleren van eigenaarschap inspireren leiders hun teams inspireren om hun volledige potentieel te benutten. Dit leidt tot verbeterde prestaties en het behalen van doelen.

Hogere betrokkenheid:

Medewerkers die zich eigenaar voelen van hun werk, zijn meer betrokken en gemotiveerd. Ons programma helpt leiders om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen, wat resulteert in hogere betrokkenheid en tevredenheid.

Effectieve communicatie:

Goede communicatie is de basis van succesvol leiderschap. We bieden praktische tools en technieken om communicatievaardigheden te verbeteren, zodat leiders effectief kunnen communiceren met hun teamleden en duidelijke verwachtingen kunnen stellen.

Cultuur van vertrouwen:

Het opbouwen van vertrouwen binnen een team is essentieel voor succes. Ons programma richt zich op het bevorderen van vertrouwen tussen leiders en medewerkers, evenals tussen teamleden onderling, wat resulteert in een positieve werkomgeving en samenwerking.

Duurzaam succes:

Ons programma rust leiders uit met vaardigheden en inzichten die hen in staat stellen om duurzaam succes te bereiken en te behouden.

Wat is de impact van onze programma's?

Aantoonbaar minder verzuim

Hogere werknemerstevredenheid

Meer loyaliteit aan de organisatie

Meer weten?

Heb je vragen over de ontwikkelvraag voor leidinggevenden in jouw organisatie? Neem contact met ons op en we gaan snel met je in gesprek:

Kom in contact

Vul het contact formulier in of ga naar de contactpagina voor onze gegevens.

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Werken aan jouw eigenaarschap?

Bestel nu jouw exemplaar van het boek ‘Eigenaarschap’. 

Ruim 200 dagen in de top 100 van Managementboek.nl