De klant aan het woord

Sjoerd Heijmans, Corporate Recruiter bij Vlisco heeft de online training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd bij Performance Matters. Sjoerd heeft ervoor gekozen deze training te volgen, omdat zo vertelt hij: “ik graag meer uit mijzelf wilde halen. Ik wilde zowel privé als zakelijk, met meer effectiviteit activiteiten uitvoeren. Zorgen voor meer structuur in mijn werkzaamheden en dagelijks leven en minder uitstellen”. 

Deze doelstellingen behalen zouden veel (werk)plezier opleveren, omdat gewenste resultaten dan vaker werkelijkheid zouden worden. Maar wat hield Sjoerd tot voor kort nog tegen om deze resultaten te halen?

“Ik ging vaak uitleggen wat er allemaal gebeurd was en waarom het niet gelukt was de gemaakte afspraken na te komen. Ik had vaak wel een ‘ja maar’ klaarliggen. Dit hielp mij niet bij het tot stand brengen van mijn doelen.”

“Ik had vaak wel een ‘ja maar’ klaarliggen.”

Deze bewustwording heeft hem op weg geholpen om zaken nu anders te gaan doen. Waar Sjoerd voorheen in de verdediging schoot, reflecteert hij nu veel meer op zijn eigen handelen.

“Wat heb ik gedaan en wat ga ik de volgende keer anders doen?

Bij resultaten concreet kijken naar welke aannames ik heb gedaan, welke gedachtes zijn van invloed geweest en wat heeft bijgedragen of heeft afbreuk gedaan aan het behalen van het gewenste resultaat. Ik probeer daar nu steeds meer op te letten. Ook vermijd ik zo veel mogelijk ‘ja maar’ en probeer ik dit om te zetten naar ‘ja en’. Waar ik eerder vaak dingen uitstelde, probeer ik het nu gelijk te doen wanneer dat kan”.

Dit zijn waardevolle veranderingen in het organiseren en uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Het draagt bij aan een positief klimaat, een klimaat van eigenaarschap.

Sjoerd raadt deze training aan iedereen aan die “graag wat positiever in het leven zou willen staan. Mensen die nu alsmaar ja maar.. zeggen, moeite hebben met zelfreflectie en last hebben van uitstel gedrag.

“Ik raad iedereen die last heeft van uitstelgedrag deze training aan.”

Werken aan jouw eigenaarschap?

Bestel nu jouw exemplaar van het boek ‘Eigenaarschap’. 

Ruim 200 dagen in de top 100 van Managementboek.nl