SUCCESVOL SAMENWERKEN

Hoe kun je jouw team helpen zich verder te ontwikkelen?


Hebben alle teamleden hetzelfde beeld over hun rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden?
Hoe voorkom je vastlopen van het team bij het halen van gewenste resultaten? 

Wij zijn gespecialiseerd in het halen van resultaten die ertoe doen, door het ontwikkelen van eigenaarschap bij individuen en teams. Onze aanpak is uniek door de eenvoud. De basis van ons aanbod is gebaseerd op de 8 factoren van ‚ÄėEigenaarschap‚Äô. Hierin komen alle facetten van samenwerken, houding en gedrag aan bod.

Teamleden zijn na afloop van onze trajecten in staat elkaar te coachen op resultaatgericht samenwerken en aan te spreken op resultaten die ertoe doen.

 

Elk team is uniek.

Omdat elk team uniek is bieden wij maatwerk trajecten voor teams. Op deze manier sluiten wij aan bij de behoefte van het team en is het leerrendement optimaal. 

Thema's die we regelmatig terug zien komen zijn onder andere: 


Verwachten, vertrouwen, verbinden. 

Teamleden verwachten vaak van alles van elkaar. Hierin zien wij regelmatig terug dat er geen afstemming over de verwachtingen is geweest. Daardoor loopt het onderlinge vertrouwen een deuk op. Helder hebben wat je van elkaar verwacht en hier actief op in kunnen spelen zorgt ervoor dat de teamspirit een boost krijgt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanstekelijk aanspreekbaar.

Veel teams willen groeien in het kunnen aanspreken van elkaar. Of beter gezegd het durven aanspreken van elkaar. Om dit te kunnen doen heb je nodig te weten waar je elkaar op aan mag spreken. 

Leren presteren en resultaten halen. 

Als team resultaten halen werkt motiverend in de samenwerking. Het hebben van gezamenlijke concrete resultaatbeelden is een sterke basis om dit ook voor elkaar te krijgen. 

Herkenbaar, en wil je aan de slag met teamontwikkeling lees dan meer over ons aanbod. 

 

Ja, ik wil meer informatie over teamontwikkeling.  

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.