Hoe je met NPS scores je bedrijfscultuur kan verzieken.

Kennen jullie het fenomeen van de NPS score? Het is een maat voor de kwaliteit van je dienstverlening. Het idee lijkt te zijn om 'promoters' te creeren, klanten die zó tevreden zijn dat ze jouw dienstverlening actief aanbevelen aan anderen.

Lees artikel

Managers, een uitstervend vak? 7 tips om geen sneue manager te worden.

Het beroep “Manager” is een uitstervend vak. Althans, dan doen veel artikelen die in de media verschijnen ons geloven. Gisteren was nog in het AD te lezen dat het “de beste ontwikkeling ooit” is dat managers verdwijnen. Managers zijn “sneue apen” en hebben “nergens verstand van”. Dit zijn de eerste google hits deze ochtend op de zoekterm manager.k heb een oproep gedaan op LinkedIn met de vraag wat de belangrijkste taak is van “de manager” volgens mijn (overwegend uit managers bestaande) netwerk.

Lees artikel

5 mentale manieren om jezelf klem te zetten.

Ik kan me voorstellen dat je tegen dingen aanloopt als professional.  Een van die dingen kan zijn dat alles op rolletjes loopt, dat je al je resultaten die je in je stoutste dromen hebt kunnen bedenken ook daadwerkelijk gerealiseerd hebt of aan het realiseren bent, en dat alles uiterst efficiënt en effectief. 

Als je een beetje moe van jezelf wordt en om je omgeving even een break te gunnen van jouw onstuitbare productiviteit heb ik hier vijf mentale manieren om een stuk minder succesvol te zijn. Het zijn vijf manieren die normale stervelingen regelmatig toepassen.

Lees artikel

Eigenaarschap ontwikkelen in het onderwijs

Eigenaarschap is een centraal thema waar ik veel over praat met de meest uiteenlopende groepen leidinggevenden en professionals. Ik doe dat graag; het is een thema op de grens van de comfort zone. Ik las een eerder artikel van me, en deze lijkt actueler dan ooit. Dus voor wie het onderwijs een warm hart toedraagt en interesse heeft in het thema eigenaarschap!

Lees artikel

Geluk is geen KPI.

Mij is vroeger geleerd dat ik mij een gelukkig mens mag noemen als ik de hypotheek en boodschappen kan betalen, gezond ben, mijn dierbaren gezond zijn en dat er sprake is van liefde in mijn leven. Niks mis mee. Daarbij hoort ook dat het soms mee zit, en soms tegen zit. Voor mij geldt dat op onderdelen nog steeds, maar ik merk dat  de definitie van geluk verandert. Het blijkt toch niet zo simpel te zijn.

Lees artikel

Verbinding en eigenaarschap deel 2

Vorige week heb ik geschreven over de linken die je kunt maken tussen verbinding en eigenaarschap, waarbij het weten wat de missie en strategische doelen van je organisatie zijn centraal stond. Lees hier het vervolg over het werken aan doelen waarmee je verbonden bent.

 

Lees artikel

Verbinding en eigenaarschap

Eigenaarschap komt het best tot zijn recht als je voor een organisatie werkt waar je jezelf mee verbonden voelt.

Lees artikel

3 tips om je talenten te ontplooien!

Het ontplooien van je talenten gaat niet vanzelf. Dat doe je door te leren van je tegenslagen, jezelf uit te blijven dagen en een goede mentor te zoeken. 

Lees artikel

De 3 psychologische basisbehoeften van blije medewerkers.

Blije en betrokken medewerkers krijg je door de 3 psychologische basisbehoeften voor blije medewerkers te kennen: het geven van autonomie, het erkennen van competenties en door verbonden te zijn. De basis voor goed people management!

Lees artikel

Drie voorwaarden voor het afschaffen van het Functioneringsgesprek.

Elkaar dagelijks aanspreken op resultaat levert meer op dan het jaarlijks functioneringsgesprek. Voordat je overgaat tot het afschaffen van het "verplichte gesprekje" is het raadzaam eerst kritisch te kijken naar de cultuur binnen je bedrijf.

Lees artikel