De klant aan het woord

B+M is een middelgroot engineeringsbureau dat adviseert, tekent en coördineert. B+M vormt de schakel tussen opdrachtgever, architect en bouwer. Samen realiseren zij complexe bouwprojecten: van moderne retail omgevingen, kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen tot woningen en appartementengebouwen.

De directie en leidinggevenden van B+M hebben bij Performance Matters een maatwerk traject eigenaarschap ontwikkelen gevolgd. Directeur Eigenaar van B+M, Ronald Boersen, aan het woord.

Wat was voor jou de aanleiding om voor Performance Matters te kiezen?

“Na de volledige overname van de onderneming was ik op zoek naar iemand die mij verder kon helpen om het bedrijf de richting op te sturen die ik graag wilde. Ik wilde opnieuw kijken naar mijn eigen rol, de rollen binnen mijn MT en hoe ik deze kon verbinden met de resultaten die ik met B+M wil behalen. In dat proces wilde ik beginnen om te kijken naar mijn eigen rol en gedrag.”

“Ik kwam bij Performance Matters en Ruud terecht na een tip over de positieve ervaringen die iemand uit mijn netwerk had opgedaan. Tijdens de eerste kennismaking was er een positieve klik.”

Hoe zag het traject er uit?

“Het traject bestond uit een combinatie van training en personal coaching voor mijzelf, mijn directieteam en projectmanagers. We zijn gestart met een training over het management moment van de waarheid waarin we o.a. geoefend hebben met het aanspreken van elkaar op resultaat. In het verlengde van de training heeft ieder van ons een aantal persoonlijke coaching sessies gevolgd waar de persoonlijke leerpunten uit de training werden besproken. Daarnaast hebben we met het directieteam een sessie gehad over de rolduidelijkheid en de verwachtingen die we van elkaar hebben. Ook door het bijwonen van Ruud bij vergaderingen en gesprekken hebben we veel waardevolle inzichten gekregen”

Welke verwachtingen had je en zijn deze verwachtingen uitgekomen?

“Mijn verwachting was om inzicht te krijgen in mijn aanpak en eigen gedrag met als doel op een effectieve wijze het veranderproces binnen mijn bedrijf te laten slagen. Daarnaast wilde ik mijn medewerkers het vertrouwen geven om hun eigen rol in te kunnen en mogen vullen. Deze verwachting is uitgekomen, en daarbij het is nodig om kritisch te blijven kijken naar onszelf.”

Wat spreekt je het meeste aan in onze aanpak?

“De aanpak van Ruud is lekker duidelijk en direct. Niet alleen theorie met oefeningen, maar werkelijk doordringen tot de kern. Ruud gooit graag de knuppel in het hoenderhok om je uit te dagen en zelf tot bruikbare inzichten te komen. Ook de flexibiliteit van de aanpak sprak mij aan.”

Werken aan jouw eigenaarschap?

Bestel nu jouw exemplaar van het boek ‘Eigenaarschap’. 

Ruim 200 dagen in de top 100 van Managementboek.nl